Darwiniana

Seznam diskusních fór - Pěstování : 
Drosera arcturi
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2009 23:32

Zdravím všechny
Zajímalo by mě, jestli má někdo s touto rosnatkou nějaké větší zkušenosti? Začala mi rašit poněkud dříve než ostatní rosnatky ve stejné nádobě, takže jsem začal přemýšlet, jaké podmínky jsou pro ni vlastně vhodnější. Vzhledem k tomu, že jde o horskou rosnatku, přemýšlím, jestli (v dlouhodobém výhledu) by neuvítala přes léto spíše chladnou vitrínu pro horské kytky, než venkovní kultivaci, pro kterou jsem ji plánoval. V seznamech pěstovaných ji mají jen další dva lidé, takže to není zrovna běžně rozšířená kytka, ale rozhodně je zajímavá a nerad bych o ni přišel.

Re: Drosera arcturi
Autor: Leoš Kohoutek (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2009 14:12

Já ji mám doposud stále zatáhlou a společně s horskými láčkovkami a bublinatkami a hlavně společně s ascendens, graomogolensis. Pěstuje se stejně jako např binata jen v chladnomilnějších podmínkách, přeci jen roste ve výškách kolem 1500m.n.m. Má ráda vysokou intenzitu světla. A mimochodem, má poměrně krátkou růstovou periodu . Občasné zaplavení není na škodu .

S přátelským pozdravem Leoš Kohoutek

Re: Drosera arcturi
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2009 17:57

Díky, vzhledem k tomu, že mi už pomalu raší, asi ji brzy opatrně přesunu do chladného terárka. Když má krátkou růstovo periodu, bude nejlepší, aby během té doby vyrostla co nejvíce.
Mimochodem, tohle jsou pěkné fotky z přírody [www.cpukforum.com], viděl jsem kdysi ještě lepší, ale nemůžu už ten odkaz najít.

Re: Drosera arcturi
Autor: Marek M. (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2009 18:07

Žádný zkušenosti s touto rostlinou nemám, ale třeba D. rotundifolia bych taky nedával do terárka. smiling smiley
Na druhou stranu to asi bude lepší než nechat ji chcípat nad topenim nebo umrznout venku.

Pěkné fotky z přírody jsou v knize Carnivorous plants of New Zealand.:tu:

Marek Míča
marek.mica@centrum.cz
ICQ:222-885-216

Re: Drosera arcturi
Autor: Štefan Puhalla (IP zapsáno)
Datum: 11.02.2009 10:14

Ja som svoju prezimoval v nevykurovanom sklenníku a vyzerá že to bez ujmy prežila, hoci je tiež momentálne zatiahnutá. Pri mínusových teplotách je ale lepšie zahrabať celý kvetináč do snehu, holomrazy by nemusela prežiť.
Pod svetlami by mala teoreticky tiež fungovať, mám tam jedného "votrelca"- d. rotundifoliu, momentálne veselo kvitne a nezdá sa, žeby jej umelé svetlo prekážalo.

Re: Drosera arcturi
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 11.02.2009 11:44

Tož mě jde o to, že už mi začala rašit.. jinak bych ji nechal na pokoji a vystrčil na jaře ven spolu s ostatními přezimujícími rosnatkami. Což teď udělat nemůžu. Takže dostane asi soukromé osvětlení pomocí několika silných LED diod a zatím zůstane ve sklepě spolu s ostatními, aby neměla teplotní šoky.



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss