Darwiniana

Seznam diskusních fór - Technika : 
Ventilátor
Autor: Miroslav Stulík (IP zapsáno)
Datum: 21.02.2017 09:06

Zdravím všechny,
odešel mi ventilátor v mlhovači a myslím že s novým ventilátorem bude zase fungovat, existuje nějaký obchůdek, kde se dají tyhle hračky koupit? něco jako býval modelář, jen s malou elektronikou?
a druhý dotaz. řeším pořízení reverzní osmózy. občas tu čtu ýe pár z Vás už tuhle mašinku používá. nemáte nějakou konkrétní značku se kterou jste nadmíru spokojeni a spolehlivě funguje s dostatečným výkonem. abych ji rychle neodpálilsmiling smileyv letních měsících je u mne spotřeba vody cca 50 litrů za den.

díky všem moc za rady M.Stulík

Re: Ventilátor
Autor: Michal Prokopec (IP zapsáno)
Datum: 21.02.2017 11:13

Ahoj,
pro ventilátor bych Ti doporučil www.gme.cz
a pro reverzku www.mangala.cz - mám reverzku od nich už léta a jsem s ní stále spokojen. Jen si musíš vybrat takovou aby měla dostatečný výkon...

Re: Ventilátor
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 21.02.2017 13:57

Ahoj,
ventilátory určitě gme.cz, s RO mám dobrou zkušenost i na pepinuvutes.cz.
Při pořizování reverzky a při porovnávání výkonu hodně záleží i na kvalitě zdrojové vody. Já mám RO mini-50, tu úplně nejlevnější a nejjednodušší, co se běžně prodává a od začátku má až překvapivý výkon a velmi příznivý poměr odpadní a čisté vody - občas mám pocit, že se dostávám pod běžně uváděný poměr 3 díly odpadu na 1 díl destilky. 50 litrů denně by určitě zvládla, i když nevím, jak dlouho. Tolik po ní nechci. Předpokládám, že důvodem je relativně měkká voda v našem vodovodu. Změřené to nemám, ale ani po nějakých třech letech se nám v rychlovarné konvici neudělal skoro žádný vodní kámen. Naopak v místě s tvrdou vodou bych se podíval raději po výkonnější osmóze.
Jo a skvělá věc je plovákový ventil, doporučuju.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Adam Veleba (21.02.2017 13:59)

Re: Ventilátor
Autor: Miroslav Stulík (IP zapsáno)
Datum: 25.02.2017 10:03

ahoj,
super za tip na ventilátory, už makají smiling smiley

s tou osmózou. mám v plánu ji používat na vodu ze studny, kdysy dávno jsem ji měřil a tvrdost byla kolem 18, což je relativně hodně. u osmózy se po vyčerpání filtrů dají nějak měnit náplně? nebo má jen svojí životnost apak se musí koupit jiná?

díky M.Stulík

Re: Ventilátor
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 25.02.2017 21:44

Nemění se náplně, mění se celý filtr. Je tam sedimentační a uhlíkový filtr, pak se dá měnit samotná membrána. Já jsem zatím měnil pouze oba filtry a to jen proto, že produkce vody znatelně klesla, kvalita (zhruba měřená detekčními papírky na tvrdost, obsah dusíkatých sloučenin a pH) byla v pořádku. V podstatě tak měníš skoro všechno, kromě hadiček a nádoby na membránu.
Pokud to budeš chtít provozovat ze studny, budeš potřebovat výkonné čerpadlo, provoz RO vyžaduje dost vysoký tlak.



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss