Darwiniana

Seznam diskusních fór - Pěstování v bytě : 
Sarracenie
Autor: Pavel Říčný (IP zapsáno)
Datum: 09.01.2008 22:07

Chci se zeptat, na jednu otázku.
Co je lepší pro asi 2 leté Sáry, pokud chci, aby byly co největší za co nejkratší dobu. Nechat je zimovat, až se samy probudí, u mně někdy v březnu, nebo je šoupnout do pokoje na J okno?

Děkuji

Re: Sarracenie
Autor: Jakub Štěpán člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2008 14:40

Myslíš to tak, že je chceš dát z chladného zimoviště do tepla?

V tomto případě bych je radši nechal tam, kde jsou, aby neutrpěly teplotní šok - to by mohlo přinést více škody, než užitku, i když by možná začali dříve růst.

Já mám například na taplém parapetu jižního okna svou S. × catesbaei a roste nepřetržitě i v zimním období(a je moc pěkná).

_______________________________________________________
web growlist nabídka MR | jakubstepan@jakubstepan.com | Facebook

Re: Sarracenie
Autor: Pavel Říčný (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 14:26

To nikdo neporadí? =(

Re: Sarracenie
Autor: Vít Chudoba (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2008 00:14

Pokud je máte v chladu, nechal bych je tam až do jara. Zimování jim jedině prospěje.

Vít Chudoba

Re: Sarracenie
Autor: Pavel Říčný (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2008 11:10

Ano, kytky zimuju asi tak od listopadu a pak už to je na nich, kdy si každá z nich řekne: "Už jsem vyspalá, tak vstanu a třeba i vykvetu",to si u mne řeknou asi někdy v březnu, takže si pěkně odpočinou od růstu, ale chci, aby ty menší byly co nejdříve větší, tak řeším dilema jestli je zimovat normálně s velkýma-dospělýma nebo je vzít do tepla k J oknu už teď...Které semenáče by měly být teda na konci sezóny větší? Řádně zimované nebo probuzené už v lednu?

Re: Sarracenie
Autor: Jaroslav Rajsner (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2008 14:31

Já mam S. flava a nějakýho jí podobnýho křížence od jara venku na balkoně a ani mrazy na přelomu roku mě nepřinutily je dát domů. Aby nevymrzli tak jsem je zalil vodou a ta se do zmrzlýho substrátu nevpila, takže mi zamrzli do ledu. Dneska sem je byl zkontrolovat a vypadaj pěkně, žádná známka poškození nebo hniloby. Domů je rozhodně dávat nebudu a nechám je venku pěkně probudit abych měl přehled o jejich životním celoročním cyklu. loni na jaře mi krásně jedna flava vykvetla tak ji chci nechat jestli se jí to povede i po zimě strávený venku.

Jarda R.

ICQ: dva nula nula devět devět osm osm sedm sedm

http://www.masozravky-kendy.xf.cz/kapky.jpg

Re: Sarracenie
Autor: Vít Chudoba (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2008 19:42

Já bych nejel na to, jak udělat kytku co největší, ale spíš, jak to udělat, aby byla v co nejlepší kondici. A to bude, když bude mít dostatečně velký květináč, dobrý substrát a dobré podmínky pro růst. Takže nechat zimovat, dokud se neprobudí nebo než bude možno ji umístit ven. A pak už to nechat na přírodě. Nemám to odzkoušené, ale myslím si, že čím bude kytka kratší čas zimovat, tím bude neduživější. Ale rady, jak na špirlice, nechám povolanějším, nemám s nimi až tak velké zkušenosti.

Vít Chudoba

Re: Sarracenie
Autor: David Trachta (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2008 13:15

V Bauhausu mi byla zakoupená tato rostlinka, pouze mě převapil "návod k pěstování smiling smiley" Snad se ji bude dařit. Jenom nevím jestli ji mám přesadit květináč se mi zdá malý.

Přílohy: SA0.JPG (27.3KB)   SA1.JPG (36.7KB)   SA4.JPG (30.8KB)  
Re: Sarracenie
Autor: David Trachta (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2008 13:17

.....a ještě dva obrázky.

Přílohy: SA2.JPG (40.9KB)   SA3.JPG (45.3KB)  
Re: Sarracenie
Autor: Pavel Říčný (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2008 14:42

Davide, rozhodně bych jí přesadil, protože nejsou, podle mně, v moc dobrém substrátu (všeobecně všechny MR koupené v obchodní síti,nejen ta tvoje) a navíc je znehodnocen zálivkou z vodovodní sítě.
Rozhodně bych ji nehnojil! A k tomu umístění: rozhodně ji šoupni na přímé slunce a sem tam i poros, doma jí to podle mně prospěje!



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss