Darwiniana

Seznam diskusních fór - Masožravky - ostatní témata : 
kočka
Autor: Simona (IP zapsáno)
Datum: 28.04.2009 14:32

Dobrý den, prosím o radu. Koupili jsme si masožr rostlinu Sarracenia a kočka se na ni vrhla sad smiley a kus snědla,druhý den má průjem a dnes i zvrací, nevíte, prosím, jestli ji hrozí něco vážnějšího, nebo toto přejde a nic to není?
děkuji

Re: kočka
Autor: Michal Rubeš správce webu (IP zapsáno)
Datum: 28.04.2009 14:49

Obávám se, že to nepřejde. Kočka se nepoučí a bude kytky dál ožírat. Kamarádovi takhle kočka sežrala půlku počínající sbírky.

O zdraví kočky bych se neobával, špirlice mají listy tuhé, asi jí trvá déle než je stráví. Špirlice nejsou jedovaté, alespoň ne ve stravitelném množství. Leda by byl na kytce nějaký zákeřný postřik.



http://www.termiter.cz/dokuwiki/_media//logo.png
Michal

Re: kočka
Autor: Katka Králová viceprezidentka společnosti (IP zapsáno)
Datum: 28.04.2009 14:49

Ne že bych byla odborník, ale nevím o tom, že by sežrání masožravky kočku nějak ohrožovalo, ale je samozřejmě možné, že jí to nesedlo, nebo to může souviset s něčím jiným. Každopádně pokud by ty problémy trvaly, vzala bych ji k veterináři, a určitě by měla hodně pít. Můžete zkusit třeba řepíkový čaj, který by měl pomáhat při problémech s trávením, používá se i u psů a nemůže uškodit.

Re: kočka
Autor: sepulnation (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2009 20:02

Zdravím,
pokud má někdo kočku doma, v paneláku, a nemá možnost se venku napást trávy, tak je skoro povinnost chovatele mít doma aspoň malej květináč s trávou, kde si může kočka občas kousnout. Možná vám to příde jako blbost, že by kočka, masožravec, potřebovala trávu, ale ony si tak čistěj žaludek. Maj ho plnej chlupů z mytí a občas se potřebujou poblejt, tak to prostě je. Pokud se paneláková kočka dostane ven, tak jako první začně žrát trávu, protože běžný domácí kytky jim moc nechutnaj.



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss