Darwiniana

Seznam diskusních fór - Začátečníci : 
Zkroucená mucholapka
Autor: Kaťuše (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2009 17:24

Ahoj, mám problém s mucholapkou. Staré listy už téměř vyměnila, ale ty které rostou nově se hrozně kroutí. Nedávno byla napadena mšicemi, těch jsem se vcelku úspěšně zbavila s pomocí přípravku Fast-K. Se světlem by snad neměl být problém, je na parapetě a má i své vlastní umělé osvětlení. Substrát byl naposledy vyměněn loni v prosinci. Neví někdo, co by s ní mohlo být? Předem děkuji za odpověď.

(edit: opraven překlep v nadpisu)



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Rubeš (10.02.2009 17:31)

Re: Zkroucená mucholapka
Autor: Leoš Kohoutek (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2009 21:16

Že špatně tvoří listy není v zimě u mucholapky nic neobvyklého, ale napadají mě tři možnosti. Jedna z nich je ta, že jste použila přípravek ve vysoké koncentraci a tak na něj rostlina reaguje . Druhá je že by mohla mít prosolený substrát záleží na tom jak tvrdou máte vodu a zda jsou na povrchu vidět takové žluté až bílé "žmolky". A za třetí by to mohlo být tím, že máte v zimě vysokou zálivku a doporučoval bych ji omezit .

S přátelským pozdravem Leoš Kohoutek

Re: Zkroucená mucholapka
Autor: Kaťuše (IP zapsáno)
Datum: 12.02.2009 16:20

Přípravek jsem použila i na rosnatku a snášela jej velice dobře. Zkusím ji méně zalévat, třeba to bude tím. Ale děkuji za radu.

Re: Zkroucená mucholapka
Autor: Petr Bílek (IP zapsáno)
Datum: 12.02.2009 19:18

Ty zkroucene listy jsou zpusobeny sanim tech msic, kdyz msice saly mizu na mladych listech tak ted jak listy dorustaji, tak se krouti. Me se to taky stalo, ty listy byly uplne jak kapusta, ale potom jak tyhle "propichane" listy od msic odrostly, tak nove lsity uz byly v poradku.

Mail : apac (za vi nac) centrum (te c ka) cz
mobil : 608 76 96 55

elektromasozravky.cz
http://elektromasozravky.cz/wp-content/obrazky/masozravky/banner.JPG

Re: Zkroucená mucholapka
Autor: Pavel Říčný (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2009 15:09

Ano, přesně jak píše Petr, taky se mi stalo něco podobného u špirlic. Stačí jen počkat na nové listy, ty už budou zcela zdravé, preventivně bych ještě jednou použil insekticid=)

Re: Zkroucená mucholapka
Autor: Kaťuše (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2009 20:25

No ještě, že to nemá trvalé následky. Pro jistotu ji ještě jednou přestříknu a uvidíme, snad se spravísmiling smiley jinak moc děkuju



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss