Darwiniana

Seznam diskusních fór - Technika : 
Kůra korkového dubu
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 17.09.2010 08:59

Ahojte,
přivezl jsem si loni krásný suvenýr z Francie, pěkný kus krásně rozbrázděné korkové kůry. Teď bych ji rád ozdobil nějakou tou bublinou, aby to bylo zajímavější, ale předem se raději zeptám - nemáte někdo zkušenost, jestli je potřeba kůru před použitím ve vlhkém akváriu nějak upravit? Obávám se plísní, hnití a rychlého rozkladu, který by mohl následovat (kousky kůry už jsem přidal do substrátu a některé začaly nehezky plesnivět... i když to taky mohly být zbytky kdoví čeho co se na kůře venku uchytilo).
Zkušenosti vítám, za rady děkuji smiling smiley
Adam

Re: Kůra korkového dubu
Autor: Jan Bronec člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 17.09.2010 21:37

Ahoj Adame,

kousek korkové kůry ( cca 90cm na 20cm ) mám ve vitríně už skoro 3 roky. Je součástí lignocelového pozadí. Pořizoval jsem si korek, protože je dekorativní a podle dostupných informací měl být i odolný proti hnilobě a rozkladu. Po cca 1 měsíci po instalaci pozadí do vitríny mi po lignocelovém pozadí "přeběhla" plísňová vlna, která byla znatelná tak cca 3-4 dny ( korku se to nedotklo ) a od té doby nic a to přesto, že korek i lignocelové pozadí každý den silně rosím. Takže odolnost proti hnilobě, rozkladu a plísni mohu potvrdit.

Než jsem dal korek do vitríny, tak jsem ho osprchoval a opatrně "nahrubo" vydrhnul kartáčem, takže žádná speciální kouzla.

stačí takto ? cool smiley

Honza



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Jan Bronec (17.09.2010 21:39)

Re: Kůra korkového dubu
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 17.09.2010 23:31

Díky, taková zkušenost mi bohatě stačí smiling smiley



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss