Darwiniana

Seznam diskusních fór - Oznamka : 
Distribuované výpočty - výzkum strategie klonování rostlin
Autor: Zbyněk Elingr (IP zapsáno)
Datum: 21.07.2009 14:49

Zdarw,
rád bych upozornil na zajímavý projekt v oblasti distribuovaných výpočtů se zaměřením na výzkum a porozumění strategie klonování rostlin v komplexních ekologických systémech.

Projekt Virtual Prairie
Je výzkumný projekt který se pomocí distribuovaných výpočtů pokouší o porozumění strategie klonování v komplexních ekologických systémech.
Na projektu se podílí : University of Rennes1, France a University of Houston, USA.
Simuluje vývoj chování od individuální rostlinky k vícedruhovým společenstvům a vzájemné ovlivňování až po virtuální reorganizaci prérie (travnaté stepi).
Cíl tohoto projektu je studium základních mechanismů zapojených do dynamických změn prérie v odezvě na nějakou poruchu (např. opakující se kosení trávy, pastva dobytka, ...).
Takový model má několik aplikací jako je design prérie s vysokou agronomickou hodnotou nebo uchování ekologických systémů s vysokou různorodostí přírody.
odkaz na stránky projektu Virtual Prairie

http://vcsc.cs.uh.edu/virtual-prairie/pages_site_aurelie/photos_homepage/dscn1237.jpghttp://vcsc.cs.uh.edu/virtual-prairie/pages_site_aurelie/presentation_virtual_photos/secondstep2.png

Pro ty co vůbec netuší co to jsou distribuované výpočty (DC) je zde stručný popis DC:
Jedná se o využití zbytkové výpočetní kapacity vašeho počítače pro dobro vědy, málo kdo totiž využívá schopnosti svého počítače na 100%, a tak může momentálně nevyužitý výpočetní výkon zpracovávat vědecké výpočty různých zaměření. Pomocí klienta BOINC se můžete zapojit do více běžících projektů, a zároveň se tento klient o vše stará, takže nemusíte nic hlídat. Klient sám uvolní procesor pokud budete potřebovat jeho plný výkon, sám stáhne novou práci a vypočítanou odešle, takže se nemusíte o nic starat. Pro další informace se mě buď to ptejte a nebo navštivte následující odkazy:
Distribuované výpočty
Czech National Team


http://www.carniflora.cz/minibaner.gif

Re: Distribuované výpočty - výzkum strategie klonování rostlin
Autor: Michal Rubeš správce webu (IP zapsáno)
Datum: 21.07.2009 15:27

Díky za info, právě jsem se také připojil. smiling smiley



http://www.termiter.cz/dokuwiki/_media//logo.png
Michal



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss