Darwiniana

Seznam diskusních fór - Jiné botanické kuriozity : 
Cykas
Autor: Jaroslava Dohnalová (IP zapsáno)
Datum: 30.12.2010 20:47

Přeji všem krásný den,

mám problém s cykasem. Mám ho asi 2 roky na stejném stanovišti, nové listy zatím nenasadil, což je jak jsem se jinde dočetla tím, že ho přes léto "nevenčím".
Ale teď mi začaly žloutnout všechny listy. Zalévám ho tak 1x týdně a je hned u okna. Čím to může být? Nedostatek světla? Nebo teplo od topení? Nebo nedostatečná zálivka? Samozřejmě vím, že cykas nemá rád moc vody.
Nerada bych o něj přišla.

Děkuji za rady

Jarka

Re: Cykas
Autor: Zbyněk Elingr (IP zapsáno)
Datum: 31.12.2010 18:09

Nechci malovat čerta na zeď, nevím jaký máte substrát a fotografie rostliny by možná řekla více o jejím stavu ale dost pravděpodobně to vidím na ulití.

Předpokládám že máte běžný Cykas japonský (Cycas revoluta) a ten spíše přelijete než že by vám uschnul nedostatkem vláhy. Zalévání jednou týdně je přes zimní obdobý příliš časté.

Též záleží na způsobu jakým listy odcházejí, jestli žloutnou od špiček viděl bych zde negativní vliv horkého suchého vzduchu od topení a to by byl menší problém než uhnití kořene.

Ale i když přijde o všechny listy nelámal bych nad ním hůl i takto zdecimovaná rostlina může na jaře či začátkem léta znovu obrazit.

http://www.carniflora.cz/minibaner.gif



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss