Darwiniana

Seznam diskusních fór - Masožravky venku a v přírodě : 
Masožravky při jezírku na zahradě
Autor: Lukáš Dvořák (IP zapsáno)
Datum: 08.07.2008 09:37

Plánuji si na zahradě zřídit jezírko a protože pěstuji i masožravky, tak se chci zeptat, jestli je možné v záplavové zóně při jednom břehu vysadit nějaké masožravky, mám totiž mucholapku, sarracenii purpureu a droseru anglicu - tedy ty druhy, které se běžně hodí do venkovního rašeliniště. Mám totiž představu, že bych při břehu vyrobil "kapsu" do které bych dal rašelinu pod ní případně staré plastové kanystry na zadržení vody a křemičitý písek, pak nějakou tkaninu a na to tu rašelinu. "hladina rašeliny v kapse" by byla stejná jako hladina vody v jezírku (něco na systém spojených nádob), takže při doplnění vody do jezírka se mi současně dopní i voda do "kapsy". Jediný problém zatím vidím v tom, jestli dešťová voda je vhodná do jezírka, je mi jasné, že nemůžu plnit jezírko vodou z vodovodu. A jestli časem voda z jezírka nezmění svou "kvalitu" a neuškodí masožravkám - CO VY NA TO ??? Předem děkuji všem za rady a postřehy a omlouvám se za tak dlouhý dotaz.

Re: Masožravky při jezírku na zahradě
Autor: Lukáš Dvořák (IP zapsáno)
Datum: 08.07.2008 10:07

Jen jsem ještě zapomněl, možná je to drobnost, v jezírku budu mít lekníny a druhá strana břehu bude z nějakých vodních travin, snad to nebude mít vliv na vodu pro MR

Re: Masožravky při jezírku na zahradě
Autor: Jan Haník (IP zapsáno)
Datum: 08.07.2008 12:05

Dešťová voda v jezírku určitě nevadí. Změny kvality vody bych se nebál, já rašeliniště zalévám i vodou z vodovodu, a žádných změn v růstu rostlin jsem si nevšiml. Určitě můžete vyzkoušet i jiné druhy špirlic (hlavně S. flava, teplomilnější druhy u mně rostou pomaleji). S mucholapkou mám zkušenost, že nesnáší když ji přerůstá rašeliník. Asi bude lepší zasadit lekníny do chudé půdy a hnojit je nějakými tyčinkami aby se neuvolňovalo moc živin do vody.



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss