Darwiniana

Seznam diskusních fór - Začátečníci : 
Přisvěcení
Autor: Šeba2 (IP zapsáno)
Datum: 08.10.2007 21:11

Zdravím, rozhodnul jsem se své kytce (mucholapka) přisvěcovat... Akorát mi vrtá hlavou, jestli jí nebude vadit, pokud bude přes den světlo, potom kolem 18:00 tma a ve 20:00 jí zapnu světlo tak do 22:00...? Také jsem si všimnul, že v rašelině se tvoří řasy, tak by mě zajímalo, jestli to rostlině nebude vadit, každopádně ta rašelina není nej (už jsem jí tak koupil), tak ji na jaře přesadím.

Díky za odpovědi!!

Re: Přisvěcení
Autor: Jirka Vaněk (IP zapsáno)
Datum: 09.10.2007 07:39

ZDarw!
No s tím přisvěcováním nevím...osobně si myslím, že by bylo lepší dát ji někam do chladu, nejlépe na jižní nebo východní parapet, kam trochu táhne a bez problémů pak přečká zimu až do jara i bez svícení.
Pokud se přece jen rozhodneš přisvěcovat, zkus koupit časový spínač - ten nejlevnější stojí asi 99,- Kč , jen tam nastavíš čas sepnutí a vypnutí a víc se o to nemusíš starat. Myslím, že by to bylo lepší (alespoň pro tu kytku), než takhle střídat světlo/tma/světlo.

Jirka

Re: Přisvěcení
Autor: Jirka Vaněk (IP zapsáno)
Datum: 09.10.2007 07:42

A pokud jde o tu rašelinu, tak pokud kytka nevypadá nijak nezdravě a nějak moc ti neplesnivý povrch substrátu, tak bych ji přesadil až na jaře do substrátu z vláknité rašeliny + písek nebo perlit (taková MR klasika v poměru 1:1). Řasy sice nevypadají nijak krásně, ale mucholapce neublíží.

Jirka



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss