Darwiniana

Seznam diskusních fór - Pěstování v bytě : 
S. psittacina
Autor: Adriana Klozová (IP zapsáno)
Datum: 23.05.2009 21:47

S. psittacina: Chtěla jsem se zeptat, jakou máte zkušenost s pěstováním??? Původně jsem ji umístila na západní okno (celé odpoledne jde na ni slunce), každý den dolévám podmisku - tedy skoro pořád stojí ve vodě. Pěkně se vybarvila, ale to je tak všechno-nové malé pasti uschly, je možné, že jí vadí slunce? literatura se jaksi rozchází. V současné době ji mám v akváriu. Prosím poradte, letos mi odchází ještě mucholapka, nerada bych přišla o další kytku. Děkuju smiling smiley)

Re: S. psittacina
Autor: Leoš Kohoutek (IP zapsáno)
Datum: 24.05.2009 09:39

Zkuste tuto stranu možná se dozvíte více --> [sarracenia.cz] . Sluncem to nejspíše nebude, toho může mít snad jen nedostatek či se může z něj spálit . Spíše ta voda. Rostlinu bych dal do vyššího květináče pokud již nemáte.Vlhkost v akvárku si myslím,že by neměla být až takový problém, také jsem ji měl mezi láčkovkami a rostla dobře .

S přátelským pozdravem Leoš Kohoutek

Re: S. psittacina
Autor: Adriana Klozová (IP zapsáno)
Datum: 25.05.2009 20:49

Děkuju moc.. smiling smiley snad už poroste bez problémů..

Re: S. psittacina
Autor: Adriana Klozová (IP zapsáno)
Datum: 10.09.2009 14:51

Tak sem o obě rostlinky přišla.. o mucholapku díky plísni, která napadla cibulku..u druhé netušim.. sad smiley možná sem ji dala moc pozdě do akvária..



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Adriana Klozová (10.09.2009 14:51)

Re: S. psittacina
Autor: Dusan Klasovity (IP zapsáno)
Datum: 10.09.2009 14:59

Ja si tiez ako Leos nemyslim ze by to bolo slnkom. Moja psittacina je na juznej strane kde na nu cele leto pieklo slnko a nadherne sa vyfarbila. Ani horucavy jej nevadia, ani nizsia vlhkost vzduchu cez poludnie. Podla mna bol problem v substrate alebo v zalievke, ona potrebuje hodne vody.

Re: S. psittacina
Autor: Tomáš Both (IP zapsáno)
Datum: 10.09.2009 17:05

A nebyla příčina úhynu špatná doba zálivky?Mám zkušenost,že zálivka v parném slunku odrovnává pasti.Zvláště mucholapka je na to citlivá-moje zkušenost.

Thomasso

Re: S. psittacina
Autor: Adriana Klozová (IP zapsáno)
Datum: 10.09.2009 17:31

málo zálivky rozhodně neměla.. nejspíš byla opravdu chyba v substrátu, po tom co jsem ji dostala sem ji nepřesezovala, takže je možný že se zkazil.. jinak děkuju za rady smiling smiley snad pro příště to bude lepší...

Re: S. psittacina
Autor: Adriana Klozová (IP zapsáno)
Datum: 10.09.2009 19:03

bohužel s různou dobou zalévaná nemám zatim mnoho zkušeností.. masožravé nepěstuji zatím moc dlouho.. tak nevim.. smiling smiley ale první mucha mi vydržela dva roky..



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss