fórum
Pokud zde jste poprvé, určitě si přečtěte pravidla.
Seznam diskusních fór - Správní rada : 
Zápis z Valné hromady, Liberec 17.5.2008
Autor: Jana Rubešová (IP zapsáno)
Datum: 03.06.2008 22:43

Dne 17. května t.r.se konala v Botanické zahradě v Liberci Valná hromada občanského sdružení Darwiniana.

Valná hromada začala v 10:15 hodin po prezenci. Celkem se dostavilo 32 členů (včetně členů Správní rady), takže Valná hromada byla usnášeníschopná.
Prezident Zdeněk Žáček přivítal všechny přítomné a poděkoval Martinu Spoustovi a Janu Frantovi za organizaci setkání a řediteli BZ RNDr. Miloslavu Studničkovi za to, že se opět ujal role dokonalého hostitele. Rámcově nastínil, co se bude v provozní části setkání řešit a uvedl první bod programu.
1) Patrik Hudec - Report o finančních záležitostech.
Všichni obdrželi vytištěný přehled účetnictví po kategoriích. Účetnictví je stále přehledně vedeno na stránkách společnosti. V loňském roce jsme vydali sborník Masožravé rostliny a vyrobili trika, obě tyto akce stále běží, takže v průběhu letošního roku očekáváme návrat investice plus malý zisk z prodeje nečlenům. Členové mají oboje za cenu čistého nákladu. Oproti jiným letům nám ubylo členů, což je důsledek vzniku nové společnosti, ale vzhledem k loňskému navýšení členských příspěvků se toto v účetnictví prakticky neprojevilo, nedošlo tedy ve srovnání se stejným obdobím loňského roku k poklesu finančních prostředků.
2) Zbyněk Elingr - Report o semenné bance.
Semenná banka má nově zpracovanou webovou stránku, čímž se v mnohém usnadní objednávání. Formulář je přehledný a jednoduchý. Zbyněk vyzval členy, pokud mají nějaké přebytky, aby darováním pomohli udržet dobrou úroveň nabídky semen a také se zmínil o dalším vývoji, tedy o připravovaných nákupech zajímavých semínek. Děkuje Martinu Spoustovi za vyjednání zásilky hlízek hlíznatých rosnatek z Austrálie. Informoval členy, že není možné přijímat do semenné banky semena v ČR chráněných druhů rostlin.
3) Martin Spousta - Report o knihovně.
Knihovna se přestěhovala k Martinu Spoustovi na adresu Krokova 9, Praha 4. Knihovna je po revizi, chybějící položky se budou řešit se Stáňou Srbovou. Pokud bude finanční situace příznivá, lze očekávat nákup nových titulů.
4) Michal Rubeš - Report o webu.
Webové stránky Darwiniany jsou stále živým médiem, stále se rozvíjejí a jsou dále zdokonalovány. Zaznamenali jsme problém s hostingem, docházelo k častým výpadkům. Toto Michal řešil se společností web4u a stav se zlepšil. Dále toto sleduje. Je nutné si uvědomit, že přechod ke kvalitnějšímu hostingu by nejen stál o něco více peněz, ale také mnohdy nenabízí takovou podporu programátorovi, jako jsou např. 20Gb prostoru a neomezený traffic (tedy, že si uživatelé mohou neomezeně cokoliv stahovat), což se v konečném důsledku projeví i na celkové úrovni stránek. Proto jsme dosud hostingovou společnost nezměnili, ale v případě dalších a horších výpadků by se toto muselo řešit.
5) Jana Rubešová - Report o výstavách a spolupráci s organizacemi
Výstava Darwiniany se bude konat od 29. srpna do 7. září t.r. v BZ UK v Praze Na Slupi. Nabídky rostlin do expozice shromažďuje Martin Spousta, rovněž požadavky na metry pro prodej.
EEE se letos koná v Itálii, na fóru proběhl průzkum, kdo by se chtěl připojit, kdybychom jeli společně mikrobusem, vypadalo to předběžně na asi 16 lidí, oslovujeme dopravce, prozatím nejlepší nabídka vychází asi 3400,-Kč na osobu. Na EEE budeme mít i prezentaci naší společnosti. Prezentace Darwiniany je předběžně dojednaná také v BZ v Teplicích s panem ředitelem Haagerem, na realizaci se pracuje. Spolupracujeme také s přírodovědnou společností Botany.cz na projektu Lokality.cz, který slouží k mapování a aktualizaci výskytišť všech druhů rostlin.
6) Michal Rubeš - Stanovy.
Ve stanovách společnosti je třeba udělat drobné úpravy, text nových stanov byl k dispozici všem na webu. Předčítání bod po bodu a následné hlasování. Diskuse nad názvem společnosti - změna z dlouhého názvu obsahujícího dovětek a označení o.s. na prosté Darwiniana. Podle novely zákona není nutné uvádět v názvu označení občanského sdružení a dlouhý dovětek je nepraktický.
Hlasování o nových stanovách společnosti Darwiniana, tak, jak byly předloženy: PRO 31, PROTI 0, ZDRŽEL SE 1. Nové stanovy byly přijaty.
7) Zdeněk Žáček - Volba náhradníka do Správní rady za Josefa Mazurka.
Josef Mazurek je v poslední době velice vytížen, a proto se omlouvá, že nemůže své povinnosti člena Správní rady momentálně vykonávat. Jeho názory a postoje tímto nijak nemění. Správní rada navrhuje jako kandidáta na uvolněné místo Michala Koubu.
Hlasování o odvolání Josefa Mazurka a zvolení Michala Kouby: PRO 30, PROTI 0, ZDRŽEL SE 2.
Tento návrh byl přijat.
8) Jan Franta - Diskuse nad tématem vzniku nové masožravkové společnosti.
V úvodu Honza shrnul a nastínil detaily historie neshody a následného vzniku další společnosti. Hlavním problémem jsou hrubé útoky této společnosti na naší za účelem znevážit Darwinianu a posílit tím vlastní členskou základnu.
V diskusi vystoupil p. Aksamit s dotazem, proč nepoužíváme oficiální název vzniklé společnosti - C C P S, ale Nový pokus. Na webu je to kvůli vyhledávačům, kteří by po zadání tohoto slova našli stránky Darwiniany, která se z pochopitelných a vysvětlených důvodů od C C P S distancuje. Jinak to nepovažujeme za nijak znevažující označení, nikterak podobné těm, která používá C C P S k označení Darwiniany. Probírala se otázka kopírování a vykrádání našich nápadů a projektů. Marek Míča a Vít Chudoba se několikrát ptali na příklad toho, jakým způsobem souvisí projekt počasí na lokalitách C C P S s naším VAMRem. Jde hlavně o to, že počasí není samostatný projekt, ale součást encyklopedie masožravých rostlin, což je i VAMR, který se měl přejmenovat a právě název encyklopedie se objevil předtím v Trifidu. Další příklady, jako projekt děrovaných květináčů apod. jsou již nesporné.
O slovo se přihlásil i RNDr. M. Studnička, který se vyjádřil v tom smyslu, že Darwiniana byla dosud až příliš shovívavá k neustálému napadání ze strany C C P S, které nikdy neoplácela a snažila se jen o to, aby nás C C P S nechala v klidu existovat. Jako v přírodě, pro vývoj dvou sousedících druhů v opravdu samostatné druhy je třeba izolace.
Právě v tomto smyslu Správní rada připravila návrh aktivní ignorace, izolace a distancování se od C C P S. Cílem je eliminovat útoky na naše fórum a projekty, aby nás C C P S nechala být.
V závěru diskuse jsme nechali Valnou hromadu hlasovat, zda má Správní rada připravit text vymezení vůči C C P S a zda členové souhlasí s ignorací této společnosti: PRO 19, PROTI 1, ZDRŽEL SE 7. Tento návrh byl přijat.

Po provozní části byla vyhlášena půlhodinová přestávka, po které následovala nezapomenutelná přednáška RNDr. M. Studničky o expedici po Mexiku, speciálně připravená pro toto setkání. Potom již následovala prohlídka neveřejných i veřejných skleníků a individuální rozchod zúčastněných.
V Liberci dne 17.5.2008 zapsala Jana Rubešová

Janina



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

Toto fórum můžete také odebírat mailem. Stačí poslat prázdný mail na forum_masozravky-subscribe@darwiniana.cz a odpovědět na odpověď.
Odhlásit se můžete stejným postupem přes adresu forum_masozravky-unsubscribe@darwiniana.cz.
Příspěvky do diskuze není (zatím) možné posílat poštou! Použijte web!

This forum powered by Phorum.
rss