Darwiniana

Seznam diskusních fór - Obchodni informace : 
Nabídka semen botanických špirlic a dalších MR
Autor: Mirek Srba (IP zapsáno)
Datum: 15.12.2006 14:02

Vzhledem k tomu, že je mimořádně vhodná doba pro výsev, dovolím si upozornit na aktuální nabídku semen botanických druhů špirlic: [www.sarracenia.cz]

Většina nabízených semen vznikla sprášením vybraných ukázkových rostlin příslušných druhů z mojí sbírky. Např. všechna nabízená semena S. leucophylla byla „opylena“ pylem z této rostliny:

[www.sarracenia.cz]

... lze tedy očekávat, že potomstvo takových rodičů bude stát určitě za pozornost. Dále lze z nabídky doporučit například semena S. flava var. cuprea, červeně žilkované S. oreophila nebo obou variet S. minor (var. minor a var. okefenokeensis), které jsou v tuto dobu velmi žádané a ve sbírkách nedostatkové.

Vzhledem k tomu, že semena špirlic by měla prodělat dvouměsíční stratifikaci (uložení ve vlhké vatě v lednici) a teprve poté být vyseta na povrch substrátu je pro jejich výsev nejvyšší čas. Pokud budou semena založena do lednice 1.1., vysévat se budou 1.3., vyklíčí na konci března a to už bude jaro v plném proudu. Pozdější výsev semenáčkům zkrátí první sezónu a na konci prvního roku budou pro první přezimování v „hubenější“ kondici. Proto doporučuji neotálet!

... slevy 10 - 45% platí samozřejmě i zde, viz též:
[www.darwiniana.cz]
[www.sarracenia.cz]



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss