Darwiniana

Seznam diskusních fór - Začátečníci : 
Prosím o rady
Autor: Bára Delišová (IP zapsáno)
Datum: 20.12.2007 19:40

Dobrý den,

ráda bych nejdříve pozdravila. Jsem začátečník u MR, doufám, že až trochu poleví mrazy a bude lepší čas k posílání rostlin, tak mi dorazí moje první masožravky smiling smiley .

A proč potřebuji radu, hlavně proto, že než rostlinky dorazí ráda bych jim připravila "vitrínu". Měla jsem představu o zasklených "teráriích či vitínách" nebo jak můj projekt nazvat, kde by spolu byli vždy druhy, kterým by to vyhovovalo. Vitrína by tedy byla rozdělené dle požadavků rostlin na několik částí. Počítám s přisvětlováním, ikdyž by vitrína byla co nejvíce vystavena slunečnímu světlu. A také jsem uvažovala o mlhovači.

Jen si říkám, jestli to pro nějaké druhy nebude zbytečné či to dokonce nebude mít opačný ( špatný ) efekt. Jestli by nebylo lepší, aby byli na parapetu s požadovanými podmínkami.

Doufám, že jsem to tak nějak vysvětlila, ovšem každou radu uvítám smiling smiley.

Jinak příjemné svátky a šťastný Nový Rok!

Bára

Re: Prosím o rady
Autor: Jirka Vaněk (IP zapsáno)
Datum: 20.12.2007 21:35

Dobrý den.

To samozřejmě záleží na tom, jaké druhy máte objednané, a jaké chcete pěstovat. Některým MR bude jistě lépe na okenním parapetu než ve vitríně a ve vitríně budete moci šetřit místo na nějaké choulostivější kousky. Když napíšete, o jaké druhy se jedná, nemělo by být těžké vymyslet, které kam umístit. Zkuste také zapátrat po internetu. Například na některých stránkách, které jsou uvedeny na webu Darwiniany v odkazech, jsou podrobné popisy a návody na pěstování různých druhů MR.

Jirka Vaněk



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss