fórum
Pokud zde jste poprvé, určitě si přečtěte pravidla.
Seznam diskusních fór - Správní rada : 
Zápis z Valné hromady dne 9.9.2007
Autor: Jana Rubešová (IP zapsáno)
Datum: 11.09.2007 21:28

Zápis z valné hromady společnosti Darwiniana, o.s. konané dne 9.září 2007 v Praze

Zdeněk Žáček a Jana Rubešová přivítali všechny přítomné. Proběhla prezentace a sečtení účastníků. Na valnou hromadu se dostavilo 39 členů a 3 členové pověřili hlasováním jiného člena prostřednictvím plné moci. Jiří Vaněk udělil plnou moc Leoši Bártíkovi, Petr Filek Rostislavu Kracíkovi a Eva Straková Borkovi Strakovi.
Celkem tedy valná hromada byla usnášeníschopná 42 hlasy.
Po úvodním slově byla vyvolána diskuse nad prvním bodem, kterým bylo hlasování o zvolení prezidenta, viceprezidenta a členů Správní rady společnosti.
Zdeněk Žáček a Jana Rubešová představili své kandidáty jako návrh společného týmu. Proběhla diskuse nad možnostmi a způsoby volby. Václav Lenk společně s Miroslavem Srbou navrhovali volbu po jednotlivých kandidátech s návrhy protikandidátů. Byl navržen způsob volby tajný - na hlasovacích lístcích a veřejný zdvihem ruky. Diskutovala se možnost volby dvou týmů. Způsob volby hlasovacími lístky nebyl připraven technicky, zvolil se tedy způsob veřejný zdvihem ruky. Po diskusi tedy Jana Rubešová vyvolala hlasování o týmu: prezident Zdeněk Žáček, viceprezident Jana Rubešová, SR Rostislav Kracík, Josef Mazurek, Jan Franta, Patrik Hudec a Štefan Puhalla. Pro bylo 28 členů, proti 12 a 2 se zdrželi hlasování. Tento tým byl zvolen pro následující dvouleté funkční období.
Pro toto období přednesla za celý tým Jana Rubešová program činností a na dotaz Miroslava Srby také plánované akce vyžadující finanční prostředky společnosti. Těmi bude především tisk publikace Sborník sebraných článků z časopisu Živa autora RNDr. M. Studničky, pokud bude schválen SR, dále snaha uspořádat opět EEE (European Exchange and Exhibition) v ČR, ale finanční prostředky si žádá i pouhé udržení stávajícího stavu společnosti (tedy vydávání čtvrtletníku Trifid, pořádání každoroční výstavy, zajištění zpracování účetnictví) a jiné aktivity.
Dalším bodem programu byla změna názvu společnosti. František Malý upozornil na závaznou právní povinnost mít zkratku pro občanské sdružení přímo v názvu společnosti. Proběhlo hlasování o změně názvu společnosti na Darwiniana, o.s. Pro bylo 41 členů, 1 se zdržel.
Následně proběhlo hlasování o změně sídla společnosti. Bývalá adresa přestala být platná přestěhováním Zdeňka Žáčka. Jeho současné bydliště je v pronájmu na dobu určitou a tedy byla navržena adresa viceprezidentky Jany Rubešové, Křižovnická 8, 110 00 Praha 1. Pro bylo 36 členů, 6 se zdrželo hlasování.
Dále byla otevřena diskuse nad nutností zvyšování členských příspěvků současně s tématem změny formátu čtvrtletníku Trifid. Byly zvažovány možnosti zmenšení formátu i obsahu a tím ušetření finančních prostředků a také snížení hranice pro slevu a tím opět ušetření nákladů. Vzledem k časové náročnosti diskuse se 10 členů omluvilo z dalšího průběhu valné hromady. Valná hromada byla od tohoto bodu tedy usnášeníschopná 32 hlasy.
Diskuse pokračovala návrhy na zisk přinášející projekty, které by společnosti přinesly finance na následnou dotaci časopisu Trifid. Nebyly navrženy konkrétní výdělečné činnosti.
Přítomnými členy bylo vyvoláno hlasování o zvyšování členských příspěvků na 400,-Kč/rok a 200,-Kč/rok po slevě. Pro bylo 22 členů, proti 5 a 5 se zdrželo. Dále proběhlo hlasování, zda se sleva členských příspěvků na 200,-Kč/rok bude vztahovat na důchodce (i invalidní) a pro bylo 27 členů, 5 se zdrželo. Dalším souvisejícím hlasováním bylo o věkové hranici pro slevu členských příspěvků na 200,-Kč/rok. Bylo navrženo hlasovat o věkové hranici 16 let. Pro bylo 19 členů, proti 6 členů a 7 se zdrželo hlasování.
Tím byl vyčerpán program bodů valné hromady.
Závěrečné slovo měl nový prezident společnosti Zdeněk Žáček, který všem poděkoval za projevenou důvěru a novému týmu za ochotu spolupracovat na společnosti prospěšných projektech.

Dne 9. září 2007 zapsala Jana Rubešová

Za odstupující Správní radu:
Jana Rubešová, prezidentka
Miroslav Srba, viceprezident
Patrik Hudec
Rostislav Kracík
Michal Rubeš
Václav Lenk
Miloš Šula

Za Správní radu zvolenou pro následující volební období:
Zdeněk Žáček, prezident
Jana Rubešová, viceprezidentka
Patrik Hudec
Rostislav Kracík
Josef Mazurek
Jan Franta
Štefan Puhalla



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

Toto fórum můžete také odebírat mailem. Stačí poslat prázdný mail na forum_masozravky-subscribe@darwiniana.cz a odpovědět na odpověď.
Odhlásit se můžete stejným postupem přes adresu forum_masozravky-unsubscribe@darwiniana.cz.
Příspěvky do diskuze není (zatím) možné posílat poštou! Použijte web!

This forum powered by Phorum.
rss