Darwiniana

Seznam diskusních fór - Pěstování v bytě : 
Láčkovka v suchém bytě
Autor: Terkas (IP zapsáno)
Datum: 13.06.2013 17:37

Dobrý den,
již delší dobu pěstuji různé masožravky, ale teprve před rokem jsem si koupila láčkovku. měla krásné velké láčky, prostě nádhera. No přinesla jsem ji do bytu a láčky postupem času seschly ( i když jsem ji poctivě zalévala). Tak jsem seschlé láčky odstřihla v domění, že jde o normální proces a že na nových listech vyrostou láčky nové. Už to bylo rok a stále nic. Vždy vyrašily láčky, ale ve veliksti cca 2-3 mm se zasekly a konec. Hledala jsem na internetu - jak to? Zjistila jsem, jak mnozí určitě již víte, že láčkovka tedy potřebuje pro vysazování láček vlhkost. Ta je v našem bytě opravdu naprosto mínusovásmiling smiley A že nejlepší je nějaké terárko s ventilací, kde se ta vlhkost uměle udržuje. Tak jsem přemýšlela a v dubnu tohoto roku již chtěla potřebné příslušentví koupit. Ovšem co osud nechtěl, nebyl čas. A jak jsem se tak dívala na tu chátrající láčkovku bez láček, tak jsem vzala kapesníky, jeden z nich nastříhala na malé čtverečky, namočila je do vody a obalila s nimi ty zárodky láček. A světe div se, ono to funguje, láčky jsou již asi 5 cm velké a stále rostou. Kapesníčky mokřím když je čas. Hned je lepší pohled na láčkovku, když ty láčky opravdu má. Takže chudí,líní či časově velmi vytížení bytaři - nemusíte kupovat terárko a jiné serepetičky, zkuste vodou namokřené kapesníkysmiling smiley ( P.S.: samozřejmě to nepůjde u všech, ale za pokus to jistě stojí)

Re: Láčkovka v suchém bytě
Autor: Petr Bílek (IP zapsáno)
Datum: 09.09.2013 20:27

Hezky! Možná by se to dalo ještě vylepšit a obalit ty zárodky živým vlhkým rašeliníkem a ještě to celé dát do pytliku, aby se to nemuselo každý den rosit. Ovšem láčka asi brzo oschne až kapesníčky půjdou pryč...

Mail : apac (za vi nac) centrum (te c ka) cz
mobil : 608 76 96 55

elektromasozravky.cz
http://elektromasozravky.cz/wp-content/obrazky/masozravky/banner.JPG

Re: Láčkovka v suchém bytě
Autor: Andynator (IP zapsáno)
Datum: 29.11.2013 20:49

Nepotrebuješ žiadne terárko ani ventiláciu. Tipujem že si kúpila N.ventrata a to je maximalne odolna rastlina. Moja sa zotavovala asi 2 roky ale nakoniec si zvykla a robí pasce priamo nad horúcim radiátorom. Moja rada je: aby bola v maximálne priepustnom substráte a polievaj preliatim zhora tak aby sa podmiska zaplnila. Následne po odparení zasa zhora dolievat a občas orosiť rastlinu. Neboj, pokial rastu nove listy rastlina sa nakoniec odhodla a pasce urobí.



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss