Darwiniana

Seznam diskusních fór - Škůdci, choroby a neduhy : 
Pleseň ?
Autor: Igor Ignác (IP zapsáno)
Datum: 13.07.2011 22:12

Dobrý večer dnes som sa vrátil konečne domov no a čo som nespozoroval na Nepke, zdá sa mi to ako pleseň hot smiley no nie som si 100% istý. Dá sa to "zoškrabať" špajlov, pre istotu som nepoužil ešte žiadny prostriedok na ošetrenia z obáv aby som ju nepoškodil.

Prikladám foto sad smiley
[igor6.rajce.idnes.cz]


S pozdravom Igor I.

Re: Pleseň ?
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 14.07.2011 09:00

Upřímně, to nevypadá moc dobře. Kromě plísně mě napadla ještě možnost, že jsou to vysrážené soli ze zálivky tvrdou vodou, ale ty by byly i na substrátu a to bílé na něm je spíš polystyren. Takže plíseň... chtělo by to něčím postříkat co nejdříve. A hlavně je potřeba zjistit, proč se plíseň objevila - značí to, že kytce něco chybí, takže je oslabená a houbovému napadení se neubránila.

Re: Pleseň ?
Autor: Igor Ignác (IP zapsáno)
Datum: 14.07.2011 11:28

Je to zvláštne lebo polievam len dažďovou vodou. Pleseň sa objavila už aj pri rastlinke, ale vyzerá to , že zatiaľ rastie dobre. Ošetriť to fungicidamy alebo niečim iným ? sad smiley Rastlinka je na stole pri okne, podľa mňa RVV ma dostatočnú, lebo krčahy su veľke a vyfarbené. Substrát je rašelina, polystyrén, perlit, kôra, drevené uhlie (2:1:0.2:0.5:0.1)

Re: Pleseň ?
Autor: Leoš Kohoutek (IP zapsáno)
Datum: 14.07.2011 11:44

Na rostlině to vypadá jako plíseň. Divil bych se hodně, kdyby se sůl vysrážela tak vysoko nad substrátem, jak je vidět u druhého listu odspoda. Substrát je mimochodem taky nějaký podivný a vyměnil bych ho.

S přátelským pozdravem Leoš Kohoutek

Re: Pleseň ?
Autor: Igor Ignác (IP zapsáno)
Datum: 14.07.2011 11:56

Toho som sa obával no neviem mne sa substrát zdá celkom OK, rastlinka bola presadzovaná na jar o bojím sa ,že zase nebude tvoríť krčahy sad smiley. Nepomohlo by to ošetrenie fungicidamy ? A aj keby som ho presádzal zvolil by som asi rovnaký substrát pretože doma nemám živý rašeliník a nedarí sa mi ho zohnat od niekoho z okolia. Môže byť ,že rašelina bola zlá ? A ak áno akú zvoliť ? Keďže som z malého mesta nie je tu veľký výber sad smiley



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss