Darwiniana

Seznam diskusních fór - Obchodni informace : 
Pozitivní zkušenost s BlockClean ESSENTIAL Organix proti nechtěné biomase
Autor: Patrik Hudec prezident společnosti (IP zapsáno)
Datum: 05.03.2011 18:53

Výjimečně si dovolím mírně reklamní příspěvek. Když se mi na keramzitové výplni a na stěnách keramického obalu na hydroponii začala vytvářet řasa, více viz má zmínka v JNN (http://www.darwiniana.cz/masozravky/jnn:cephalotus-follicularis:patrik_hudec#zapisky listopad), pořídil jsem si postřik nazvaný BlockClean ESSENTIAL Organix od HydroGarden. Podle štítku by měl být netoxický a šetrný k rostlinám. No nakonec jsem ho zatím nepotřeboval, protože se řasy zatím nikterak dál nešíří díky pravidelné výměně hydroponického roztoku. A už tak pokusné cefíky více trápit nemusím.

Každopádně jsem se postřik rozhodl vyzkoušet u jiné příležitosti. U mangrovů, kde mám stabilně vrstvu vody, dochází samozřejmě k rozkladným procesům a voda a kmeny mangrovů v místech styku s vodou se přirozeně potahují nevzhledným bílým povlakem a řasami.

Níže přikládám zfotodokumentovaný výsledek 30,5 hodiny po aplikaci a asi netřeba žádného dalšího komentáře. Přípravek používám opakovaně v případě potřeby už čtvrt roku a na mangrovech nepozoruji žádný negativní dopad. Možná se tedy někomu tento poznatek může hodit (ať už prakticky či jako inspirace k něčemu dalšímu).

http://www.darwiniana.cz/forum/file.php?22,file=2611 http://www.darwiniana.cz/forum/file.php?22,file=2612

Vlevo před aplikací, vpravo druhý den po aplikaci.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Patrik Hudec (05.03.2011 18:56)

Přílohy: předaplikací.JPG (46.4KB)   poaplikaci.JPG (34.3KB)  


Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss