Darwiniana

Seznam diskusních fór - Oznamka : 
Krásné MR v Baumartu smiling smiley
Autor: Dros (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2007 18:44

Zdarw,thumbs up smileythumbs up smileyspinning smiley sticking its tongue out

Dneska jsem byl s bráchou a rodiči trošku po krámech. A protože jsem pokaždé zvědavý jaký mají kytičky tak jsem bloudil jestli nemají MR . Až když jsem byl v ,,Baumartu“ objevil tři druhy masožravek. No hrůůůůůůůůůza ten první obrázek je Špirlice . Né že by jste to nepoznali grinning smiley ale tak uschlá to sem ještě neviděl.eye popping smileyeye popping smileyeye popping smiley substrát totálně suchý a voda v podmisce žádná angry smileyangry smiley jo a stála 350 Kč sad smileyHned vedle ní byla Láčkova (druhý obr.) na fotce vypadá že je velká ale květináč je velký na délku tak 6 cm. Uschlé láčky a Mr začínající hnít. No prostě děs ale když jsem se koukl kolik stála eye popping smileyeye popping smileyeye popping smiley 150Kč. Nejdřív jsem si jí chtěl koupit myslel jsem že stojí tak 40 Kč a že bych jí zkusil obnovit. Další MR byla také Špirlice (viz 3 obr.) Úplně v tom samém stavu jak jsou popisovány předešlé MR a také stála 330 Kč. Bohužel jsem neměl sebou FOTO tak jsem si pučil mobil od bráchy . Ten ho měl už skoro vybití tak měl horší kvalitu fotky..Ale i tak myslím že je to dostatečně vidět.thumbs downthumbs downangry smileyangry smiley:-



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Jakub Hrabák (03.02.2007 18:46)

Přílohy: jsemzevdabv.JPG (48.5KB)   ted.JPG (26KB)  
Re: Krásné MR v Baumartu smiling smiley
Autor: Dros (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2007 18:45

A tady něco Pro Mirka grinning smiley

Přílohy: fdddd.JPG (48.5KB)  
Re: Krásné MR v Baumartu smiling smiley
Autor: Tomáš Matonoha (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2007 21:13

Zdravím,
běž se podívat v Praze směrem od Národního domu k Václavskému náměstí k prvnímu obchůdku s květinami. V létě jsem tam objevil celkem vitální láčkovku (název si nepamatuji, jestli tam vůbec byl) za 1750,- Kč, která je velká 3/4 metru asi. Dnes jsem se tam díval a 20 - 30 láčky totálně uschlé. Zajímalo by mě, co s tou rostlinou udělají.

Masožravky: [www.matonoha.cz]
Fotoblog: [fotoblog.matonoha.cz]
Osobní stránky: [www.matonoha.cz]

Re: Krásné MR v Baumartu smiling smiley
Autor: Dros (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2007 21:45

Klidně bych si tam šel podívat ale bydlím v Chomutově grinning smiley Právě takovým obchůdkům moc neveřím...

Re: Krásné MR v Baumartu smiling smiley
Autor: Mirek Srba (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2007 23:02

Stáňa:
Běžné obchody nejsou zařízené na nějaké systematické udržování MR. Nemají vitrínu, vhodné osvětlení, většinou ani vhodnou vodu na zalévání. Hlavně nemají znalosti a motivaci, aby udrželi kytku, kterou si půl roku nikdo nekoupí. Nejeden pěstitel, který má snahu, třeba svoji první masožravku "umoří". No a že chcípne mucholapka nebo láčkovka v obchodě, to už mne vůbec nepřekvapuje. Květinářka musí umět prodat ošklivou kapustu za dvě stovky, musí umět uvázat pugét s velkou rudou mašlí, ale piplat se s kytkou, kterou jim v případě jejího chcípnutí dodavatel zase doveze, to ji pálit nemusí. Je to pro ně prostě jenom nahraditelné zboží.
Chodí to tak nejen s rostlinami, je to to samé i v jiných odvětvích...



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss