Darwiniana

Seznam diskusních fór - Technika : 
Vitrínka 40l na heliamphory
Autor: Tomáš Cibák (IP zapsáno)
Datum: 09.03.2007 15:42

Dobrý den
myslíte že takle malá vitrínka může fungovat?Tím myslím jestli je to dostatečný objem pro pěstování helin,kvůli udržení vlhkosti a stálé teploty.Na zimu bych ji přisvětloval zářivkovým,světlem 2*15w,což mi příjde až dost,myslíte že by bylo možné pod těmito 30 waty pěstovat heliamphory celoročně mimo okno?Nebo už by to moc topilo?
Tu vitrínku bych nejspíš dovybavil větráčkem na procesor,aby to proudilo a možná mlžičem,ale to už je asi blbost do takhle malého prostoru co?

Re: Vitrínka 40l na heliamphory
Autor: Tomáš Cibák (IP zapsáno)
Datum: 14.03.2007 15:11

Tak jsem se nechal inspirovat článkem Automatické zavlažování heliamphor a rodí se mi v hlavě nápad.Kytky by stály na roštu pod kterym by byla voda,kterou by čerpadýlko přečerpávalo.Hadičku bych doved doprostřed stropu a tam trsky/rozprašovač.Jenže nevim kde trysku sehnat,uplně nejlepší by byla ještě trochu jemnější než použil pan Šula.A taky bych rád sehnal nějakou pěknou mřížku na ten rošt,na zahraničních stránkách maj takový pěkný plastovy..to by vypadalo daleko lip než když tam dam nějakou mřížku z lednice.Prosím poraďte jak mám tu vodu rozprašovat..

Re: Vitrínka 40l na heliamphory
Autor: Miloš Šula (IP zapsáno)
Datum: 14.03.2007 15:26

Trysek najdete spousty zkuste treba na gardena.cz , staci se jen podivat po internetu, dulezite je se podivat na jaky tlak jsou aby to cerpadlo utahlo.

[www.gardena.com]

Re: Vitrínka 40l na heliamphory
Autor: Václav Lenk (IP zapsáno)
Datum: 15.03.2007 07:28

No spis nez trysky od Gardeny bych doporucil nizkotlake trysky z agrothermu [www.agrotherm.cz] mam doma odzkousene modely mlzna pevna - modra a cerna. Nedelaji sice mlhu jako plny kuzel, ale na heliny to bude bez problemu stacit a ostrikovac je utahne. Na takhle male akvarko by mela bez problemu stacit jedna modra tryska, jinak mam odzkousene, ze ostrikovac utahne i 2 modre. Cerna ma nejvetsi prutok a tam uz by ostrikovac 2 nezvladnul. Gardenacke trysky potrebuji vyssi tlak a jsou vice bodove, ale zase delaji plny kuzel.

Vašek Lenk
sasos@email.cz
ICQ 36461284

Re: Vitrínka 40l na heliamphory
Autor: Tomáš Cibák (IP zapsáno)
Datum: 15.03.2007 10:59

A tyhle trysky se dají nasadit přímo na akvarijní hadičku?

Re: Vitrínka 40l na heliamphory
Autor: Tomáš Cibák (IP zapsáno)
Datum: 20.03.2007 15:58

Dobrý den
Tak jsem na ten rošt použil normální samonosný pletivo,ale trochu se bojím jestli se z toho něco nemůže uvolňovat do vody...Co myslíte?

Re: Vitrínka 40l na heliamphory
Autor: Václav Lenk (IP zapsáno)
Datum: 28.03.2007 07:20

Ty trysky od Agrothermu jsem pripojoval z pocatku pres I spojky, ktere jsem vydoloval z T rozbocky na vzduchovani (cena toho T kusu asi 9 Kc), cele jsem to jeste musel omotat elektrikarskou samovulkanizacni paskou (elektrikari znaji jako žužu). Pak jsem ale prisel na to, ze jde mnohem slegantneji pouzit spojka od Gardeny na propojovani mikrozavlah, jak to vypada se muzes podivat tady [www.gardena.com]
dalaji to bud jako spojku, T kus nebo kriz. takze zalezi uz jen na tobe, kolik vyvodu budes potrebovat. Ta tryska na to pekne pasuje a spodek toho konickeho zavitu se akorat chytne za tu prechovou pojistku, takze tryska nemuze sama tlakem vody sklouznout.

Vašek Lenk
sasos@email.cz
ICQ 36461284



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss