Darwiniana

Seznam diskusních fór - ČKD : 
Jakou vodou mám masožravky zalévat?
Autor: Borek Straka (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2006 12:47

(Nejen) masožravky by měly být zalévány měkkou vodou. Měkká voda znamená voda s malým podílem minerálních látek. Dobře poslouží voda dešťová nebo přímo destilovaná. Pokud nemáte žádný zdroj takové vody, můžete vodovodní vodu alespoň převařit, čímž se tvrdost částečně zmenší. Studniční voda je nevhodná.

Jestli to myslíte s pěstováním masožravek vážně, můžete si pořídit reverzní osmózu, což je filtr, který z vody odstraní kolem 90% pevných látek.

Není vodovodní voda jako vodovodní voda. Některá je vhodnější než jiná, záleží na vašem bydlišti. I někteří zkušení pěstitelé zalévají masožravky jenom vodovodní vodou, protože při větší sbírce nemají možnost si opatřit demineralizovanou vodu ve velkém množství. Údaje o vaší vodě můžete získat od vodárenské společnosti. Také ne všechny rostliny jsou na kvalitu vody stejně citlivé. Běžné a levné druhy rostlin snesou i hrubší zacházení a můžete je většinou bez problémů zalévat vodovodní vodou. Pokud tedy zrovna nebydlíte v krasové oblasti a nemáte vodu ze studny smiling smiley

Borek - ICQ - web
http://bo-net.cz/!/byebyefly.gif



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Borek Straka (28.09.2006 19:36)



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss