Darwiniana

Seznam diskusních fór - Škůdci, choroby a neduhy : 
Neviem co sa stalo
Autor: petan (IP zapsáno)
Datum: 08.08.2014 09:45

Ahojte, odchadzal som na 3 tyzdne prec tak som Droseru capensis dal ku znamej nech ich polieva. Zo zaciatku bolo vsetko v poriadku rastla ale treti tyzden zacali hnednut jej listy a prestali jej vyrastat nove ... vyzera to tak ako keby sa "zasekli" v strede. Podmienky boli takmer rovnake ako u mna, kde rastli bez problemov. Rozdiel bol v tom ze u mna bola vystavena slnku na vychod a u znamej na zapad. Ked som po tych 3 tyzdnoch prisiel tak v substrate rastli aj 3 rastliny zrejme burina tak som to vytrhol (malo to len mozno 2 mm). Mohlo sa do pody dostat nieco? .. alebo neviem co s tym polievalo sa to tak ako aj u mna. Len zrazu toto. Uz sa mi to na jednej drosere stalo ale o tu som prisiel a nechcem prist aj o tuto. sad smiley ... prikladam aj foto na ukazku. Cierne bodky co su na fotke je substrat zrejme pocas burky sa dostal n rastlinu.

Přílohy: nn.jpg (96KB)  
Re: Neviem co sa stalo
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 08.08.2014 14:43

Kapská se občas zasekne, když se jí náhle změní podmínky. Rozdíl teploty, vlhkosti apod. Obvykle pak chcípne nadzemní část, ale kytka obroste znovu z kořenů. Jak je starý ten substrát? Nevypadá moc pekně, ale to může být jen fotkou. Hlavní viník bude právě změna podmínek, každý dům má trochu jiné mikroklima, kytky na to reagují, někomu rostou a jinému hůř, případně se musí po změně nejdříve přizpůsobit.

Re: Neviem co sa stalo
Autor: petan (IP zapsáno)
Datum: 08.08.2014 16:17

Presadzal som ich niekedy v aprili do noveho substratu. Mam teda tie listy co zacinaju hnednut odstrihnut alebo nieco ine s nou spravit? Ci sa sama nejak zotavi a zacne rast zo dna na den len tak? smiling smiley

Re: Neviem co sa stalo
Autor: Martin Strouhal (IP zapsáno)
Datum: 08.08.2014 21:53

Capensiska se mi zasekla stejným způsobem. Z dvaceticentimetrové rostliny se zmenšila tak na 5cm - a vydržela to rok. Zkoušel jsem ji přesazovat, najít lepší stanoviště, chemii proti plísním, nic nepomomáhalo. Nakonec jsem jí vyndal ze substrátu, zkrátil jí dlouhý a tvrdý kořen na třetinu a opět zasadil. Po měsíci se sebrala smiling smiley

Re: Neviem co sa stalo
Autor: Eva_R (IP zapsáno)
Datum: 09.08.2014 09:25

Na jaře mi taky začala kapská brzdit, čekala jsem, že venku na sluníčku vyrazí a ono naopak, byla čím dál horší. Podle rad tady na fóru jsem se odhodlala jí "omladit", i když jsem měla o ní strach, je to moje první capensis.

Přílohy: pred.jpg (85.3KB)  
Re: Neviem co sa stalo
Autor: Eva_R (IP zapsáno)
Datum: 09.08.2014 09:25

Rozstříhla jsem jí, zasadila, a mám dvě krásné silné rostlinky.

Přílohy: 09082014.jpg (92.3KB)  


Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss