chtěl bych se pozeptat, jestli tu není někdo se zkušeností pěstu mexické tučnice heterophylla. Dostala se ke mě náhodou a přiznám se, city zvítězily nad rozumem. Líbí se mi ten její životní cyklus, bude s ní určitě větší švanda než s d. capensis

Ale k věci. Mám k dispozici jednak zimní zatažené "růžice" (takové zelené šupinaté kuličky) a pak dvě rostlinky cca 1,5 cm, které se tváří, že po zimě akorát vyráží. No, ale nám tu teprve zima jaksi začíná, že. Takže co s nimi?
Ty zimní zatažené kousky jsem zahrabal do substrátu v terakotě a zatím jsem je umístil do venkovního přístěnku, 100% tma, teploty o něco vyšší než venku s plošší teplotní křivkou (výkyvy teploty jsou velmi pozvolné a mají setrvačnost), aktuální teplota 7°C, vlhkost okolo 70%, v zimě bývá 50-70%. A čekám. Lze na tom něco vylepšit?
A co s těmi dvěma prcky, které se tváří, že jsou vzbuzené? Mám je vzít do tepla a najet "jarní režim"? Svítit se mi ale nechce, vlastně ani nemám jak. O téhle tučnici se mi nepovedlo moc najít, asi není v kulturách moc běžná, proto zkouším tady. Možná je to pro mě příliš velké sousto, ale ... kdo nic nedělá, nic nezkazí.
Díky předem, Pavel K.