![]() |
|
| Pokud zde jste poprvé, určitě si přečtěte pravidla. | |
(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
Patrik to nevydržel koukám. Co Katko?
jestli mu zaklepe tentakulemi tak se mu budu smát, že i moje babička umí pěstovat masožravky líp jak on
to sem zjistil teď, že ona je dokonce množí
nevim kolik má už květináčů...
(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
. Od léta už zkouším na kapských vliv hnojení a krmení. Hnojené (na list), krmené i nehnojené a nekrmené rostou úplně stejně. Možná bych i řekl, že ty nehnojené a nekrmené prosperují o kousek víc. Každopádně při hnojení steče podstatná část hnojiva i do substrátu.

(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
Lenka
(IP zapsáno)
. Minimálně rychlejší růst. Červeným to třeba prospívá právě kvůli menší průchodnosti světla do listů (více droserinu, předpokládám) - hold se musí víc spoléhat na živiny získané jinak než fotosyntézou
. Ale možná taky ne... je to jen domněnka.
!
(IP zapsáno)
Jinak pokud se nepletu, kořist rostliny rozkládají na co nejjednodušší sloučeniny, které mohou využít. Tyto jednoduché chemické molekuly pak zase musí nějak využít - a součástí tohoto procesu je (spíše zprostředkovaně než přímo, tedy jako zdroj energie pro chemické reakce) fotosyntéza. Z toho plyne, že rosnatce s nedostatkem světla bude krmivo na dvě věci... Rostliny si totiž doplňují jen chybějící prvky, energii z kořisti získat neumí tak jako živočichové. Což je zajímavá myšlenka, která mi došla teprve dnes. 
(IP zapsáno)
. Spíš jsem myslel ten aktuální stav.
. Díky za to info ohledně využití získaných látek! ... a hned je člověk o chlup chytřejší. Jsou to celkem zásadní informace.
(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
(IP zapsáno)|
Toto fórum můžete také odebírat mailem. Stačí poslat prázdný mail na forum_masozravky-subscribe@darwiniana.cz a odpovědět na odpověď. Odhlásit se můžete stejným postupem přes adresu forum_masozravky-unsubscribe@darwiniana.cz. Příspěvky do diskuze není (zatím) možné posílat poštou! Použijte web! |
|
|