(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
Ale promiň Adame, špatně jsem to popsal. Samozřejmě je jasné, že rostliny, které vyrostou po stratifikaci venku nebo v lednici budou asi stejné. Naprosto s tímhle souhlasím. Myslel jsem rostliny samotné, slyšel jsem, že je někdo dává třeba do sklepa, protože má strach o jejich zmrznutí.
(IP zapsáno)
Samozřejmě, je často lepší (minimálně u druhů odolných vůči mrazu) je nechat venku. Rostliny to přežijí, ale často nejsou vůči mrazu odolné bakterie a plísně, které by je ve sklepě sežraly (např. D. filiformis - každoročně mi ji nějaká plíseň zlikviduje, letos jsem ji nechal venku a některá hibernakula přežila). V tom plně souhlasím.
(IP zapsáno)
Prohledal jsem včera rašeliniště (odkvetené květy mas.) a našel jsem tam neuvěřitelné množství semínek! Nejvíce jich měli (už početné kolonie) D. rotundifolia a intermedia. Něco bylo i v filiformisce. Ale co mě překvapilo? Na rašeliništi mám 2 geneticky odlišné S. purpurea, podíval jsem se do jejich květů a tam bylo tolik semínek! Dokonce i Dionaea muscipula na tom nebyla zle! Takže co teď s tím teda?
(IP zapsáno)
Každopádně gratuluji k bohaté úrodě
Překvapivě uplně nejodolnější mě vychází mladé flavy, nebo flava x oreophila. Puprpurea a purpurea x alata jsou na tom lehce hůře.

(IP zapsáno)
Dobrá dobrá. Děkuji. Nevíte ale jakou mám radost! Věřil jsem přírodě a super!
Doma jsem se snažil opylit mnoho masožravek, ale nikdy nic a teď jsem to nechal všechno venku bez starosti a fakt úžasné.
A semínka mucholapky tam mám také teď rozsét? Jde ale vidět jak jsou po zimě rostlinky odolné! Plné života. Když jsem některé pěstoval doma i se světlem přes zimu, tak byly rostlinky nevzhledné a unavené a brzo uhynuly. Říkám nejlepší je přirozené prostředí a to se všímvšudy! Mám nafocené nějaké fotky, ale mají víc než 100kB. Rád bych je sem dal, ale nevím teda jak. Nad 100kB mě to nepustí :-/ Kam to dát?
(IP zapsáno)
Můžu se zeptat kolik z kolika květů bylo plných semen? když jsem je opyloval, tak to bylo 26 z 30 a letos když ne jen 7 z 30.
(IP zapsáno)
Mám ale ještě jedny...hodím to tam, ale brzy to asi pak vymažu, protože se to tam absolutně nehodí. Proč? Uvidíte

(IP zapsáno)
- plantáž na kytky...taky mě připadá naprosto nádherná
ale tohle je opravdu unikátní.

(IP zapsáno)
Mám radost že se líbí
Já tu trávu průběžně likviduju. Tyto fotky jsou z dob největšího zatravnatění, ale na druhou stranu to vypadá přirozeně. Musím se trošku ještě pochlubit
Když jsem to rašeliniště tvořil (před 2 lety), tak jsem ho celé zhotovil sám mými silami. Jen jsem musel s taťkou s jeho dodávkou do obi pro cca 70x75l pytlů rašeliny a ještě pro fólii, protože v 15 letech jsem ještě řídit nemohl x-D , ale vše jsem si zacvakal ze svých úspor a teď mám z toho dobrý pocit
Do toho jezírka mají přijít bublinatky U.vulgaris a australis. Hloubka je více jak 1 m kvůli přezimujícím turionům, ale nemůžu je sehnat :-/

(IP zapsáno)
. Líbí se mi.
Já měl problém naložit 6x250l, když jsem teď v srpnu vyměňoval vrchních 15cm rašeliny u svých rašelinišť.
(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
Stojí to za to. Ono totiž ty 250 l pytle neměli :-| Až teď jsem to kdesi sehnal. Před měsícem jsem to jezírko trošku zmenšil o 25 cm. Koupil jsem ten 250 l pytel a 2x 75 l To jezírko nemělo být původně tak veliké. Navíc masožravky už potřebují místo!
Jinak jak je ta fotka binata, tak ty jsem měl před rokem na začátku jara 3 a po zimě tam nebylo nic...mrzelo mě to, že asi uhynuly...v dubnu už jsem pomalu přestal doufat, ale v květnu mi málem vyletěli oči z důlků!
Kde se vzaly tu se vzaly, výhony dvojlístků rosnatek! A teď je z těch tří 15 menších. Vysvětlení? Zachovalý kořenový systém vykonal své 
(IP zapsáno)

(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
Ještě plánuju do vzdálené budoucnosti postavit skleník, který bude dobře zaizolovaný a bude v zimě "něčím" vytápěný. Je to ale dost nákladná investice, takže musím dlouho spořit. Bude pro Nepenthesky, a různé teplomilné mas.
(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
Chtělo by to nějaký nový typ vytápění. Třeba by kolem skleníku mohl být zakopaný hnůj
a ten by topil (aspoň trochu). Nebo nějaký solární panel. Ale všechno drahé no :-/ až na ten hnůj teda 
(IP zapsáno)
|
Toto fórum můžete také odebírat mailem. Stačí poslat prázdný mail na forum_masozravky-subscribe@darwiniana.cz a odpovědět na odpověď. Odhlásit se můžete stejným postupem přes adresu forum_masozravky-unsubscribe@darwiniana.cz. Příspěvky do diskuze není (zatím) možné posílat poštou! Použijte web! |
|
|