Darwiniana

Seznam diskusních fór - Pěstování v bytě : 
Květy mucholapky
Autor: Lukáš Stýblo (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2011 18:07

Ahoj, mám dotaz, pěstuji mucholapku doma pod zářivkou a začíná mi kvést, chci se zeptat, jestli jí mám nechat květy, nebo je ustřihnout, rostlinka vypadá silná, tak by jí teoreticky neměli nijak extrémně vysilovat a podobně. Hodím sem foto celé květiny a pak rostoucích květů.

http://www.darwiniana.cz/forum/file.php?33,file=2573

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Rubeš (16.01.2011 18:10)

Přílohy: P1010830.JPG (38.9KB)  
Re: Květy mucholapky
Datum: 16.01.2011 18:09

A nyní květy:

http://www.darwiniana.cz/forum/file.php?33,file=2574

http://www.darwiniana.cz/forum/file.php?33,file=2575

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Rubeš (16.01.2011 18:10)

Přílohy: P1010834.JPG (50.3KB)   P1010836.JPG (32.2KB)  
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2011 21:30

Myslím, že téhle mucholapce není potřeba stříhat květy. Ačkoli bych to nečekal, vypadá i pod tou zářivkou moc pěkně.

Datum: 16.01.2011 21:59

Jo díky, starám se o ní líp než o sebe grinning smiley

Autor: Igor Ignác (IP zapsáno)
Datum: 18.01.2011 21:14

Sory, že sa nabúravam do vlákna ale mam takú otázku. Ešte na úplnych začiatkoch mojho pestovania MR, som mal mucholapku. No a pestoval som ju v poháre od piva grinning smiley ( tom hrubom ), samozrejme bola v kvetináči, presne tam zapadla. V pohari bola voda, no a tak som ju pestoval na okne a darilo sa jej dosť dobre. Z jednej malej rastlinky mi vznikli 3 obrovské ktore som musel presadiť, dokonca aj kvitla ( no ale to je už iná vec). Myslíte si ,že by to mohlo takto fungovať. Či by sa neprehrievala alebo by sa s ňou robilo niečo iné zlé. Ďakujem za odpovede smiling smiley

Igor

Autor: viliam (IP zapsáno)
Datum: 12.05.2011 16:58

Dobry den. Mam otazku:
Ked mi vykvitne mucholapka, tak aby som ziskal samena su potrebne 2 rastlinky. A ked vykvitnu, tak ako mam preniest pel? Stetcom?
Vdaka.

Datum: 12.05.2011 17:16

Třeba štětcem, ale jde to i pinzetou, je možno i květy o sebe "ošmrdlat"... ono je to v jádru jedno čím se pyl přenese. Hlavně aby se přenesl.

Datum: 12.05.2011 17:26

A ako zistím, že sú semená zrelé?

Datum: 12.05.2011 21:32

Jakmile semeníky začnou sesychat, dej je do papírového sáčku. Zralá semena z nich potom začnou postupně vypadávat i při lehkém zatřesení.

Datum: 13.05.2011 13:39

A nebude to vyzerat nahodou takto?
[www.darwiniana.cz]
Vdaka.

Datum: 13.05.2011 14:02

No to ano smiling smiley Ale já obvykle zralé a téměř suché semeníky odstřihávám těsně před úplným vyschnutím, aby se semena nerozsypala kolem, zejména tam, kde je nechci.

Datum: 13.05.2011 14:13

To znamená, že ten semeník sa zväčší?

Datum: 13.05.2011 17:57

No, vlastně ano. Před opylením je semeník malý, po oplození vajíček v něm se vyvíjí v semena, ta v sobě ukládají zásobní látky, vyvíjí se v nich embryo a tím se zvětšují, zvětší se tedy i celý semeník.

Datum: 13.05.2011 19:39

a tie lupene scernaju a odpadnu, alebo tam ostanu?

Datum: 13.05.2011 22:44

Ono to celé začne zasychat. Jestli listeny v květenství opadají nebo ne, přiznám se, nevím.

Autor: Fasi (IP zapsáno)
Datum: 25.02.2012 19:02

Zdravím tak jsem si koupil 2 nové mucholapky v baumaxu připravil jim rašelinu podle návodu tak snad se budou mít dobře..na fotu je jedna s květem mam ho stříhat nebo je to takhle v pohodě a budu mít semínka ? doufám že nevadí že jsem je dal obě takhle do truhlíku přišlo mi to lepší..děkuji

Přílohy: FotoN951095.jpg (30.7KB)  
Datum: 25.02.2012 21:15

Strihať, strihať a ešte raz strihať! Kvitnutie mucholapky veľmi vysiluje a rastlinky možu od vyčerpania uhynúť. A obzvlášt tie prehnojené z Baumaxu.

Semená by mohli byť keď ju opelíte. Ale to dlho trvá a úspech nemusí byť veľký. Omnoho lepšie je množiť napr. listovými odrezkami. Ide to pomerne rýchlo.

Dnes som bol v Baumaxe a je rozdiel keď vidíte mucholapku z veľkoobchodu a mucholapku od odborníka.
Tie z Baumaxu su povyťahované a nevitálne a tie od pestovateľa sú silné a vitálne.
S pozdravom Paľaga.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil viliam (25.02.2012 21:16)

Autor: p1 (IP zapsáno)
Datum: 28.02.2013 14:13

Prosím, kde nejlépe koupit mucholapku? Myslím v obchodě, pěstitele nemám v okolí. Děkuji

Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci.

Toto fórum můžete také odebírat mailem. Stačí poslat prázdný mail na forum_masozravky-subscribe@darwiniana.cz a odpovědět na odpověď.
Odhlásit se můžete stejným postupem přes adresu forum_masozravky-unsubscribe@darwiniana.cz.
Příspěvky do diskuze není (zatím) možné posílat poštou! Použijte web!

This forum powered by Phorum.
rss