(IP zapsáno)
Vypadá to na nějaký rokyt nebo něco podobného... Musel bych oprášit svoje poznámky z determinace mechorostů... Každopádně takový rašeliník je typický jakousi "hlavičkou" nahoře, někdy vypadá shora jako hvězda, tady je fotka rašeliníku: [www.drehwald.info]
Ale mech to je, ne? Může se použít do substrátu na orchideje ?
(IP zapsáno)
. To je samozřejmě blbost. Ale dokazuje to, že se nemusí používat pouze rašeliník, ale i jiné mechy.
. Prostě to musí být hodně vzdušný, to je celá věda.
(IP zapsáno)
A něco podobného mi roste i kolem některých masožravek, ony totiž na rašeliništích nerostou jen rašeliníky, roste tam spousta dalších mechů. Tenhle je sice adaptovaný na sušší substrát, ale jiné, hodně podobné, jsou schopné růst i na mokré rašelině.
Nemohl jsem si vzpomenout, když jsem to psal.
(IP zapsáno)
. Ach jo! Je to pravda, rašeliník dost slíhá. Když vidím prodávat třeba takové ty mini Phalaenopsisy v čistém rašeliníku (většinou již přetvořeném v hnusné bahno)...
.
(IP zapsáno)
(IP zapsáno)

(IP zapsáno)
(IP zapsáno)
... Ináč mohol by som to dat do rašeliniska namiesto toho raselinnika ? Nemalo by to tiez udržovat vlhkost ? Vsak to bude aspon pekne zelene .. nie ? 

), první várka - co jsem jich dal na zkoušku asi 1m2 na chladnomilné (bezfóliovníkové) rašeliniště - byly poměrně suchomilné mechy ze severních strání jižní Moravy, takové co dělají cca. 5cm vysoké pevné chomáče + na okraj nějaké co dělají tenký porost - a daří se jim výborně. Nemám je tam ale na držení vlhkosti, ale jako mulč, aby se při bouřkách nebahnila rašelina a aby tolik nevysychala; a taky jako dekoraci - vypadá to velmi dobře.
Teď na léto tím nahradím i ten bílý křemen na teplomilném raš., který měl smysl jen na jaře pod fóliák, ale nebyl tak estetickej.
(IP zapsáno)|
Toto fórum můžete také odebírat mailem. Stačí poslat prázdný mail na forum_masozravky-subscribe@darwiniana.cz a odpovědět na odpověď. Odhlásit se můžete stejným postupem přes adresu forum_masozravky-unsubscribe@darwiniana.cz. Příspěvky do diskuze není (zatím) možné posílat poštou! Použijte web! |
|
|